Gefeliciteerd!  U heeft zich een prachtig natuurproduct aangeschaft!

Olijfhout staat nl. bekend om zijn prachtige natuurlijke uitstraling, hardheid, duurzaamheid en natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Het heeft een dichte structuur en een mooie nerf, waardoor het een elegante en warme uitstraling heeft. 

 

Dit houtsoort is tevens veelzijdig in gebruik.  Vermits olijfhout niet enkel milieuvriendelijk, duurzaam, hygiënisch en veilig voor de gezondheid is, maar ook bestand is tegen vlekken en geurtjes en geen krassen achter laat op pannen en borden, is olijfhout uiterst geschikt voor gebruik in de keuken en het serveren van voedsel!  Het is 100% natuurlijk en volledig vrij van chemicaliën.  Zo zijn alle producten ook afgewerkt met olijfolie.

 

Koester het olijfhout en de beloning is een prachtig, duurzaam product dat zijn charme behoudt. Door regelmatig volgende eenvoudige onderhoudsstappen te volgen, verlengt u niet alleen de levensduur van uw olijfhouten items, maar behoudt u ook hun tijdloze elegantie.  Neem de tijd om uw olijfhout te verzorgen, en u zult blijvend genieten van de unieke uitstraling en kwaliteit die dit hout te bieden heeft:

1. Olijfhout hoort niet in de vaatwasser. Maak de producten grondig schoon met de hand.  Dit kunt u het beste doen met milde zeep en zachte spons onder stromend lauw kraanwater. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de natuurlijke oliën die in het hout zitten kunnen beschadigen.

2. Droog het hout na het reinigen grondig af met een schone doek om te voorkomen dat er vocht in het hout trekt.

3. Laat het hout niet langdurig in water weken, dit kan ervoor zorgen dat het hout barst en kromtrekt.

4. Breng regelmatig een dun laagje olijfolie aan op de producten om het hout te voeden, te beschermen en om de mooie glanzende en krachtige glans te behouden.

5. Vermijd directe blootstelling aan zonlicht, dit kan het hout doen verkleuren.

 

Met deze eenvoudige tips kun je jarenlang genieten van je olijfhouten artikelen!