Heerlijke chocolade brownies met pistache noten

Recept chocolade brownies met pistache noten

Ingrediënten:

Voor de cake:

4 eieren
200 gr. ongezouten roomboter
200 gr. bruine basterdsuiker
300 gr. pure chocolade
100 gr. melk chocolade
150 gr. zelfrijzende bakmeel
snuifje zout

Voor de topping:

Witte chocolade, circ 200 gr. 
Grof gehakte pistache noten, circa 250 gr

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter met de pure en melk chocolade in een pannetje op een laag vuurtje.  Af en toe goed doorroeren tot een mooi glad mengsel.

2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier de basterdsuiker toe.  Goed doorroeren tot de meeste suiker is opgelost.

4. Zeef tenslotte de bloem en voeg het snuifje zout toe.  Goed doorroeren tot alle bloem is opgenomen.
5. Bak het mengsel in een beboterde bakvorm of gebruik bakpapier op de bakplaat.  30 min. bakken op 175 gr.  Wanneer er geen deeg meer kleeft aan een prikker, is de cake klaar.

Bestrijk dehttps://www.dahomy.be/product/13721201/karl-weis-garde-gedraaid-30cm-rvs-efficient-kloppen-en-roeren afgekoelde cake met au bain marie gesmolten chocolade en bestrooi royaal met de gehakte pistache noten.

Verdeel de cake in vierkantjes van circa. 4cm bij 4cm, of naar gewenste grootte.

Smakelijk :-)

 

https://www.dahomy.be/product/13420442/quttin-platte-bakplaat-duurzaam-en-veelzijdig-bakgerei

https://www.dahomy.be/product/13721201/karl-weis-garde-gedraaid-30cm-rvs-efficient-kloppen-en-roeren

https://www.dahomy.be/product/13925442/karl-weis-driehoekschraper-perfect-voor-deeg-en-beslag

https://www.dahomy.be/product/13739592/karl-weis-boterpan-met-dubbele-schenkrand-sandwichbodem

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.